Α' Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Δημιουργική Γραφή" Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Εκδόσεις Γαβριηλίδης

        Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων συμμετείχε στον Α’ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής, που προκήρυξε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τις «Εκδόσεις Γαβριηλίδης».

        Θέμα του διαγωνισμού σύμφωνα με την προκήρυξη ήταν η διαφορετικότητα -φυλετική, θρησκευτική, εθνική, κοινωνική, πολιτική, ιδεολογική, γλωσσική και κάθε άλλη- όπως αυτή εκδηλώνεται και βιώνεται τόσο στο σχολικό όσο και στο κοινωνικό περιβάλλον, όχι μόνο ως προσωπικό συναίσθημα, αλλά και ως αποτυπωμένη συμπεριφορά.

        Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν με ποίημα, διήγημα, κομικογράφημα, βίντεο ή τραγούδι. Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων συμμετείχε με ένα βίντεο, του οποίου οι λήψεις έγιναν στο πέτρινο γεφύρι της Πύλης Τρικάλων, και τη δημιουργική ομάδα αποτέλεσαν το τμήμα Γ’2 του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί Γουγουλάκη  Δήμητρα, Μινάρδου Ευαγγελία, Παπαδημητρίου Γεώργιος, Σπανός Νικόλαος και Στεργίου Ανθή.

        Οι μαθητές του Γ’2 τμήματος -το οποίο συμμετείχε συνολικά- είναι οι ακόλουθοι: Γεωργομάνου Μαλβίνα, Γούσιου Γεωργία, Διαμάντης Χριστόφορος, Δούρας Νικόλαος, Καραγκούνη Βασιλική, Καραίσκος Κων/νος, Κερασιώτης Αλέξανδρος, Κοθράς Γεώργιος, Κολέτσιος Ραφαήλ, Κουβεντάρα Ειρήνη, Κουρσόβαλη Ηλιάνα, Λεπενιώτης Κων/νος, Λιάσκος Παύλος, Μαστοράκης Παναγιώτης, Μπαλής Ιάσων, Μπαταβάνη Ηλιάνα, Μπιλιάλης Σταύρος, Μπράτσος Νικόλαος, Ντότας Ζήσης και Ντρούγιας Γεώργιος.

        Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων απέσπασε το ένα από τα δύο βραβεία που δόθηκαν στην κατηγορία των Γυμνασίων για τη συμμετοχή με βίντεο. Όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στον διαγωνισμό συμμετείχε ένας πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών, ατομικά και ομαδικά, ηλικίας από 9 έως 17 ετών. Το βίντεο του 6ου Γυμνασίου θα βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (http:im-grafi.uowm.gr/), καθώς και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας (www.6gymtrikala.com).

        Το κύριο μήνυμα που στοχεύσαμε να δώσουμε είναι και η ουσία του όλου εγχειρήματος, σε μια κοινωνία και εποχή όπου η αποδοχή της διαφορετικότητας αποτελεί ακόμη αίτημα κι όχι βιωμένη κατάκτηση: « Είμαστε όλοι διαφορετικοί, όλοι μαζί μπορούμε όμως να ενώσουμε τις όχθες του κόσμου», όπως διαμηνύουν τα παιδιά του Γ’2 τμήματος του σχολείου μας.

 

Ευχαριστίες

       Η δημιουργική ομάδα του παραπάνω βίντεο θεωρεί υποχρέωσή της να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της σε όλους εκείνους που με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην υλοποίηση της δημιουργίας του βίντεό μας που βραβεύτηκε.        

     Ευχαριστούμε λοιπόν τη Διευθύντρια της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Τρικάλων κ. Κάκλα Βασιλική, τη σχολική σύμβουλο Φιλολόγων και Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας κ. Ιουλία Κανδήλα, τον Δήμο Πύλης, το τουριστικό γραφείο «Λίπας Travel», τους γονείς των μαθητών του Γ’2 τμήματος, τον Σύλλογο Διδασκόντων του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων και ιδιαιτέρως τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Ιωάννη Μιχάλη για την εμπιστοσύνη και την αμέριστη υποστήριξή του -ηθικά και έμπρακτα- στο όλο εγχείρημα. Συγχαίρουμε επίσης και ευχαριστούμε τους υπευθύνους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης» για τη δημιουργική ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές.

 

Το τμήμα Γ’2 του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων

 και η συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί

Γουγουλάκη Δήμητρα

Μινάρδου Ευαγγελία

Παπαδημητρίου Γεώργιος

Σπανός Νικόλαος

Στεργίου Ανθή

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 16 Ιουνίου 2015 15:29

Έκθεση εικόνων

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
Дървени летви - колчета http://www.emsien3.com/letvi от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3